DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, elnök úr, de reményeim szerint nem lesz ez még két perc sem.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném tájékoztatni önt arról, és még azokat a képviselő urakat, hölgyeket, akik a következő fölszólalásaikban kezdeményezni fogják a törvény visszavonását, hogy ezt nem teszem meg. Nem vonom vissza a törvényjavaslatot. Az igazság az, hogy be sem kellett volna erőltetni '94. április 8-án, a parlament utolsó ülésnapján, és akkor talán ezek a viták elkerülhetőek lettek volna.
Nincs semmiféle politikai motiváció abban, hogy a törvényjavaslat előterjesztője az Igazságügyi Minisztérium, hiszen a szövetkezeti törvény nemcsak a mezőgazdasági szövetkezetekre tartalmaz szabályokat, hanem jóval szélesebb szférát ölel fel.
Nyolc érdekképviselettel egyeztettük ezt a több fölszólaló által szövetkezetellenesnek minősített - és más jelzőket is használtak, ennél erősebbeket is - törvényt. Mind a nyolc érdekképviselet - szívesen elmondom, melyekről volt szó - támogatta ezt a törvényjavaslatot. Meggyőződésünk, hogy ez jobb egyensúlyt biztosít, és jobban figyelembe veszi a szociális és a gazdasági szempontokat is.
Kérem tehát, vegyék ezt figyelembe; a törvényjavaslatot nem vonjuk vissza. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me