FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Több józanságra lenne szükség e kérdés megvitatásánál. Kérem, hogy a továbbiakban vegyék figyelembe ezt. Olyan szélsőséges dolgokról hallottunk itt, akár Torgyán úr szájából vagy az előző hozzászólást is tekintve, hogy mezőről behozott emberek, meg az elnök úr a három titkárnőjével. Már rég nincs abban a helyzetben, hogy három titkárnőt tudna tartani, de ez egy dolog.
Ugyanilyen megközelítésből nem sérül a demokrácia a jelenlegi törvénynél, ahol a kocsmában összeül öt ember, s egy emelkedettebb hangulatban kimondják, hogy ők most már pedig a kurittyáni részközgyűlést tartják? Mert jelenleg ez lehetséges.
Úgy gondolom, a szövetkezetek léte nemcsak a benne dolgozók érdekében fontos, hanem az üzletrész-tulajdonosok, beleértve a külső üzletrész-tulajdonosokat is, fontos a körülötte lévő és korábban integrált magántermelők tekintetében is. El kell mondani, hogy nagyon sok magántermelő vette, veszi igénybe a szövetkezetek tisztességes áron történő szolgáltatásait. Nem lehet elmondani, hogy ez nem így van? Ez így van. Mert termel úgy répát adott esetben, hogy nincs vető- és kiszedő gépe. És nagyon szép, egészségesen megvannak egymás mellett.
Az európai meneteléshez: véletlenül éppen itt van nálam egy, Raskó úrral '92 tavaszán készült nyilatkozat: "A jövő azonban - hangsúlyozta az államtitkár - nagyüzemeké lesz, mert a sok kisméretű magángazdaság nem elég hatékony." Ez a Heti Politika című újságban jelent meg egy Raskó Györggyel készült interjúban. Európának nem azzal van gondja, hogy mi milyen üzemi szervezetben masírozunk be azon a kapun, ha egyszer kinyílik, hanem hatékonyan tudunk-e termelni, vagy nem. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me