GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Elnézést kérek Torgyán elnök úrtól is, mert látom, felkelt, de muszáj, mivel kétszer is megszólíttattam. Először a bizottsági elnököm által, és furcsa, amikor két bizottsági polemizál, hiszen holnap a bizottsági ülésen is megtehetjük és meg is tesszük természetesen. Annyit azért elmondanék, hogy most már negyedszer kerül sorra a szövetkezeti törvény, és a Független Kisgazdapárt most kapott először hosszabb lélegzetű hozzászólást; a múltkor Berregi István röviden és most én. Vannak olyan pártok, amelyek már négyszer el tudták mondani, szinte majdnem olyan hosszú időtartamban, mint ahogy beszéltem.
A második: mindenképpen általánosítás...azzal kezdtem a beszédemet: valóban nem lehet általánosítani. Egyetértek Solymosi Józseffel és most nyilván nem rá gondoltam, neki gratuláltunk is, hogy ő az elnök. A korábbi agrárszövetségi elnök szavait - hozhatnám az újságidézeteket, de most engedjék meg, hogy ne tegyem, mert nincs nálam újság - több ízben az újságban megjelentették és nem tiltakoztak, nyilván nem az újságíró értette félre Nagy Tamás szavait, hogy igenis, az eredeti kisgazda-programmal ők fognak bejutni.
Ez a választások előtt nagyon sokszor megjelent, nekünk nagyon nagy politikai kárt okozva, hadd ne menjek bele. Azzal egyetértek, hogy felejtsük el a múltat, én viszont ezt a szövetkezeti törvényt, ezt a négyszakaszos módosítást nem tudom úgy - nem tudtam tisztelt Orosz Sándor képviselőtársam -, nem tudtam másképp elővezetni, ha a múltról nem beszélek. Egy válásról sem lehet a előzmények nélkül beszélni. Most ugyanígy vagyunk, mert ez egy nagy politikai hiba és a kívülálló üzletrész-tulajdonosoknak nincsen más politikai érdekképviseletük - így jelezzük - jelenleg, mint a Független Kisgazdapárt. Hiszen - még egyszer elmondom - a tagjainktól, a napi száz levélben mi kapjuk azokat a panaszokat, ahol problémák vannak. Valóban probléma, ha általánosítunk, mert vannak szövetkezeti vezetők, akik igenis megértik az idő szavát és nem gördítenek akadályt, de vannak - és szép számmal vannak - olyanok, ahol valóban nem értik meg a szavukat. Ott most bebetonozni a szövetkezetet, lehetetlenné tenni a szétválást, az úgy érzem, politikai bűn lenne. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me