ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/44. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/44/26. számon kapták kézhez képviselőtársaim.., illetőleg ezt javítom - ez bizonyára elírás -: T/44/2-6-ig terjedő sorszámokon kapták kézhez képviselőtársaim a bizottsági ajánlásokat.
Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságok elnökeit, hogy a bizottságok ajánlását kívánják-e szóban is kiegészíteni. Kérem, hogy aki fel kíván a bizottságok részéről szólalni, szíveskedjék most jelezni. Nem jelzett senki sem felszólalási szándékot.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. §-a (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetű részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy e törvényjavaslat kapcsán írásban előzetesen felszólalási szándékot senki nem jelzett. Most haladunk majd a törvényjavaslat egyes részei tekintetében előre. Ismertetem azt, hogy milyem részekre bontva kerül sor a javaslat megvitatására, és ehhez lehet most szóban felszólalási szándékot jelezni, ezt meg fogom mindig kérdezni.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát ennek megfelelően a 105. § (4) bekezdése értelmében az Országgyűlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk.
Indítványozom az ajánlás 1., 2., 3., 4., 6., 17., 18. és 19. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, amelyek a törvényjavaslat bevezető szövegrészének, 6. §-ának, valamint 3/A számú mellékletének módosítását, illetőleg kiegészítését kezdeményezik. A rendelkezések összekapcsolása miatt az indítványokról történő szavazásnál határoznunk kell arról is, hogy az ajánlás 1. pontjában levő módosító javaslatról, mely a bevezetésre vonatkozik, most nyíljon-e meg a vita. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy látható többséggel az Országgyűlés az indítványt elfogadta.
(18.10)
Megkérdezem, kíván-e valaki szólni ehhez az ajánlási pont-csomaghoz. Nem jelzett senki sem felszólalási szándékot, így a részletes vita e szakaszát lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 5. pontjához, amely a törvényjavaslat 6. §-a (6) bekezdése elhagyására irányul. Senki sem jelzett felszólalási szándékot most sem, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 7. pontjához, amely a törvényjavaslat 9. §-a (1) bekezdésének elhagyását javasolja. Nincs jelentkező, tehát a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8. pontjához, amely a törvényjavaslat 9. §-a (2) bekezdésének módosítását javasolja. Most sem jelzett senki sem felszólalási szándékot. A részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 9. pontjához, amely a törvényjavaslat 9. §-a (3) bekezdésének módosítását javasolja. Most sincs jelentkező, a részletes vitának tehát ezen szakaszát is lezárom.
Tisztelt Képviselőtársaim! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 10. pontjához, ami a törvényjavaslat 9. §-a (4) bekezdésének módosítását javasolja. Mivel felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. §-a (4) bekezdése értelmében indítványozom az ajánlás 11. és 13. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, a 16. § (2) bekezdésének b) és e) pontjára, valamint a 20. §-ára vonatkozóan. Kérem, hogy az indítványról kézfelemeléssel határozzon az Országgyűlés! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többséggel az indítványt elfogadta.
Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a két módosító javaslathoz kapcsolódóan. Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 12. pontjához, a 19. § (1) bekezdés a) pontjára vonatkozóan. Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát is lezártnak nyilvánítom.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 14. pontjához, amely a törvényjavaslat 21. §-ának elhagyását javasolja. Most sem kért senki sem szót, így a részletes vita e szakaszát is lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 15. és 16. pontja egyaránt a törvényjavaslat vegyes és záró rendelkezéseinek új szakaszokkal történő kiegészítését kezdeményezi. Megkérdezem, kíván-e szólni valaki a két módosító javaslathoz kapcsolódóan. Senki nem kért szót, így a részletes vita e szakaszát ugyancsak lezárom.
A vita lezárása után utoljára az előterjesztő kap szót. Megkérdezem dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, a napirendi pont előadóját, hogy kíván-e felszólalni, és ha igen, azt most, vagy pedig a határozathozatalt megelőzően kívánja megtenni. (Dr. Békesi László: Elnök úr, a határozathozatal előtt.) A határozathozatalt megelőzően kíván felszólalni.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövő heti ülésünkön fogunk határozni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me