BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nagyon röviden szeretnék kapcsolódni részben Gáspár Miklós képviselőtársam korábbi szavaihoz, és válaszolnék egy kérdésre, amit most Trombitás Zoltán tett föl nekünk.
Gáspár Miklós - nagyon sok ellenzéki képviselőtársához hasonlóan - arról próbált minket meggyőzni, hogy ezen, azon vagy amazon a területen ez a költségvetés nem oldja meg az ország égető problémáit. Szeretném megnyugtatni, hogy ezt valamennyien tudjuk. Ennek a költségvetésnek - mint ahogy a korábbiaknak sem - ez nem feladata. Az a feladata, hogy bizonyos mértékben bizonyos dolgokon próbáljon javítani. Megoldást nem kínál. Sorol, prioritásokat keres.
Ilyen szempontból kell a költségvetést és a különböző módosítási lehetőségeket mérlegelnünk. Meg kell mondanom, hogy olyan típusú felszólalást itt az ellenzéki képviselőktől most már egész héten, hogy mire kellene kevesebbet költenie a költségvetésnek, mint amennyi elő van irányozva - talán egy kivétel volt, Gyuricza Béla arról beszélt, hogy a központi katonai igazgatásra kellene kevesebbet költeni és a csapatokra többet, ezen kívül -, én ilyen hozzászólásra nem emlékszem.
(14.40)
Miért említem meg? Azt kérdezi tőlünk most Trombitás Zoltán, hogyha a Fidesz módosító javaslatát a korábbi parlamentben, ellenzékben, támogatták a szocialista és szabaddemokrata képviselők, vajon megteszik-e ezt most is. Nos, az előző parlamentben a szabaddemokratáknál aranyszabály volt - de úgy emlékszem, hogy a Fidesznél és a szocialistáknál is -, hogy csak olyan költségvetési módosításokat nyújtunk be, ahol a plusszal mínusz áll szemben, hogy ne érintse a költségvetés egyenlegét. Nos, amennyiben a Fidesz módosító javaslata most is egy ilyen módosító csomagnak lesz része, ahol a módosító indítványok egyensúlyban vannak, akkor ígérhetem, hogy a szabaddemokraták nagyon alaposan meg fogják fontolni ennek a módosításnak a támogatását - de csak akkor. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me