DR. TROMBITÁS ZOLTÁN

Full text search

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN
DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Bauer Tamáshoz szeretném intézni a következő szavakat: nem értette meg, amit én elmondtam az emelvényről - sajnálom. Ezért igyekszem még egyszer - lehet, hogy én voltam pontatlan. Persze, ön nem volt az elmúlt négy évben képviselő, így nem is emlékezhet ezekre a módosító indítványokra.
Ez az indítvány - ahogy itt is jelezni kívántam - nem több pénzt költ el, csak a pénz elosztásának a módját javasolja megváltoztatni. A kormány benyújtott javaslatában a megyék és a főváros számára a lakosságszám után fejenként 490 forintos összeget kíván meghatározni. Ezeket a feladatokat, ilyen feladatokat azonban nemcsak megyék, hanem a megyei jogú városok is ellátnak. Indítványomban azt kívánom megfogalmazni, hogy a megyei jogú városok lakossága után ne a megye kapja meg ezt a fejenkénti 490 forintos támogatást, hanem a megyei jogú város, mert ő is ellát ilyen közművelődési és egyéb feladatokat, hiszen például kollégiumokat tart fenn és egyebeket - amikre ugyan vannak egyéb támogatások is, természetesen, de mint tudjuk, sokszor több helyről kell összeszedni a pénzt ahhoz, hogy egy intézmény működése finanszírozható legyen.
Az indítvány lényege tehát a pénz elosztásának a megváltoztatása, hogy amit a város csinál, az után ne a megye kapja a pénzt. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me