SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ

Full text search

SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ
SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Elment a miniszter úr, úgy látom. Nem baj, én azért elmondom, amit mondani szeretnék, és kérem, hogy aki hallja, adja át a miniszter úrnak.
A mindannyiunk által nagyra becsült Szonda Ipsos adataiban ugyan ki kételkedne közülünk?
(11.50)
Ki kételkedne abban, hogy a Szonda Ipsos felmérése helyes? És ki kételkedne a mindannyiunk által tisztelt Gazsó tanár úr szavaiban? A tegnap este a televízióban bemutatott, a Magyar Hírlapban megjelent, ott elhangzott szavak önmagukért beszélnek. Én nem vitatkozom a miniszter úrral arról, helyes-e, ha mindazok, akik proletarizálódnak - ahogy Gazsó tanár úr mondta -, a falat kenyerükért harcolnak, ennek jogos vagy jogtalan az összefüggése. Van egy sztrájktörvény Magyarországon, ezt is ajánlom miniszter úr figyelmébe.
A magam részéről nagy szeretettel hallgattam volna, ha a miniszter úr azokról a számokról is szólt volna, amelyek a közoktatásban kettő darab nullát jelentenek, jelentettek tegnap estig - nulla bér, nulla dologi -, és ezeket hozta volna összefüggésbe a kormánykoalíció oktatáspolitikai célkitűzéseivel. Bármilyen paradoxon, a szakszervezeti vezető a kormányprogramban leírtakért küszködik. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me