BAJOR TIBOR

Full text search

BAJOR TIBOR
BAJOR TIBOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az önhöz korábban érkezett kérdésre és interpellációra adott válaszaiból számomra egyértelműen kiderül, hogy a vasút nehéz gazdasági helyzete nemcsak a vasút, hanem az egész közlekedési ágazat problémájára felhívja a figyelmet. Különösen igaz ez olyan hátrányos helyzetű megyében, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.
Kérdésem megfogalmazásában nemcsak az játszott szerepet, hogy az említett megyében megválasztott egyéni képviselő vagyok, hanem az is, hogy korábban, még mint Záhony város polgármesterét, a Vasutas Városok Szövetségének alelnökévé is választottak. Ezért, a közvélemény megnyugtatása érdekében az alábbi kérdést teszem fel: A vasúti hálózat megkezdett felülvizsgálata során figyelembe veszik-e az alábbiakat?
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közlekedése úgy épült fel, hogy ahova vonat megy, oda nem jár autóbusz és viszont. Tehát a változtatáshoz szükséges egy új ösztönzőrendszer kialakítása a megyei Volán Vállalat számára autóbusz-vásárlásra, illetve gépkocsivezetők kiképzésére, ha a vasúti forgalmat közútra kívánjuk átirányítani.
Jelentős útépítési támogatásra van szükség. A városok - például Nyíregyháza, Kisvárda, Vásárosnamény -oktatási központok is. Hogyan fog a több ezer ingázó diák iskolába járni? Milyen lehetőség van arra, hogy a GYSEV-hez hasonlóan a megye területére esetleg a határokon átnyúló magánvasúti társaság vegye át a hálózat működtetését?
És végül: a MÁV vezetőivel és nagyvárosi képviselőkkel konzultálva felhasználható-e a nagyvárosok - például Budapest - helyiérdekű közlekedésében, a peremkerületek és a belváros közötti jó összeköttetés kiépítésére a vasút? Köszönöm.
(15.10)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me