BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mélyen tisztelt Belügyminiszter Úr! Kérdésem úgy szól, hogy milyen következményekkel számol az állami normatív támogatás rohamos értékvesztése következtében, azaz hogy a normatív állami támogatás mértéke nem nő.
Az országban minden közösségben folyik a jövő év, legalábbis az első hónapok tervezése: családokban, kis közösségekben, kisebb és nagyobb önkormányzatokban. Mindannyiunkat megdöbbentett, hogy ilyen inflációs sejtelmek mellett, amelyekről tudunk, ilyen energiaár-növekedések mellett, amelyeket az önkormányzati választások előtt csak sejteni lehet, de tudni pontosan nem, és tudva, hogy az önkormányzatok a közalkalmazottak bérének rendezéséhez többmilliárd forintos hitelt vettek fel, ezek a normatív támogatások nem lesznek elegendőek, hogy az önkormányzatok - főleg a mögöttük lévő intézmények - működőképesek maradjanak.
Megítélésem szerint a normatív állami támogatásoknak a kormányprogramban meghatározott módon követnie kellene vagy az infláció mértékét, vagy pedig az éves költségvetésben - úgy, ahogy az a programban is szerepel - növekvő mértékben meg kellene közelíteni az igényeket. Sajnos ez a tervezés időszakában egyelőre nem így áll.
Kérdésem tehát: milyen következményekkel számol miniszter úr ezekben az esetekben? (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me