ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Tisztelt Országgyűlés! Most előterjesztések sürgős tárgyalásba vételéről fogunk határozni.
A kormány sürgős tárgyalást kért az adózás rendjéről szóló 1990. évi XCI. törvény módosítását kezdeményező T/231. szám alatt előterjesztett törvényjavaslatára. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 233 igen szavazattal, 17 ellenében, 1 tartózkodás mellett az előterjesztés sürgős tárgyalási módját elrendelte.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a társasági adóról szóló 1991. évi LXXXVI. törvény módosítását indítványozó T/232. szám alatt előterjesztett törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 252 igen szavazattal, 19 ellenében, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgős tárgyalási módját elrendelte.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem, egyetért-e a tisztelt Országgyűlés a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról rendelkező T/233. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 253 igen szavazattal, 22 ellenében, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalási módját elrendelte.
Kérdezem továbbá a tisztelt Országgyűlést, egyet-ért-e a kerületi bíróság elnevezéséről szóló T/247. számú törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 271 igen szavazattal, 4 ellenében, 5 tartózkodás mellett ennek a törvényjavaslatnak a sürgős tárgyalását is elrendelte.
Kérdezem továbbá a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1994. évi költségvetéséről szóló 1993. évi CXV. törvény módosítását indítványozó T/255. szám alatt előterjesztett törvényjavaslat sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 266 igen szavazattal, 23 ellenében, 3 tartózkodás mellett ennek a törvényjavaslatnak is elrendelte a sürgős módon történő tárgyalását.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság sürgős tárgyalást kérve, benyújtotta az Országgyűlés bizottságairól, tisztségviselőiről és tagjairól szóló országgyűlési határozati javaslatát H/250. számon. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 286 igen szavazattal, 1 ellenében, 8 tartózkodás mellett az előterjesztés sürgős módon történő tárgyalását elrendelte.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me