DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm. Miniszterelnök Úr! Elnök Úr! Hol a szakértelem, miniszterelnök úr, milyen szakértelemre vall az a tény, hogy a kormány Országgyűlés elé terjesztett javaslatai sorra hibásak?
Példálózva: téves leírások sorozata, rosszul összeszerkesztett törvények, mint például az önkormányzati törvény, értelmetlen szövegű országgyűlési határozati javaslat, mint a privatizációs bizottságról szóló, ötször kellett már átdolgozott formában újra benyújtania a kormánynak a javaslatát, a törvényi kötelezéseket az előkészítés során sorra figyelmen kívül hagyják, így az államháztartási törvényét, a jogalkotási törvényét, az önkormányzati törvényét, az érdekképviseleti szervek kötelezően előírt véleményét is elfelejtik kikérni.
A hanyagság csúcsa volt, hogy képviselőtársaimmal együtt múlt héten a büntetőeljárásról szóló törvényjavaslat helyett megkaptuk a kormányülés háttéranyagát, a kormányülés határozati javaslatát, ami még titkos is, összefűzve egy nem létező törvény indokolásával.
Miniszterelnök Úr! Miért nem működik a szakmai egyeztetés, miért nem működik a politikai államtitkári egyeztetés, milyen megfontoltság és milyen bizalom várható el az ön kormányától, ha a jogalkotás alapvető feltételeinek sem tud megfelelni? Köszönöm. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me