DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! A Magyar Köztársaság Alkotmánya 27. §-a és a Házszabály 90. és 115. §-ai alapján a rendőrségi nyomozás feletti felügyeletet gyakorló, az alkotmány 51. § (2) bekezdése értelmében illetékes legfőbb ügyész úrhoz az alábbi interpellációt intézem.
Mint kisgazda országgyűlési képviselő, szomorúan tapasztalom, hogy a Balkán elérte hazánkat, "Mária országa" maffiózók országa lett. Már itt van a kínai, az orosz, az ukrán, a csecsen, a román, a szerb, a bolgár maffia. A Cosa Nostra még nincs itt, de talán már az is útban van.
Prostitúció, kábítószer- és fegyverkereskedelem, fegyveres zsarolás jellemzi tevékenységüket, mindez részben bejegyzett Kft.-k és vegyes vállalatok álműködése alatt, összefonódva a honi alvilággal. Az euroázsiai bűnbandák igazi vadászterülete jelenleg hazánk. A rendőrség speciális alakulatai igyekeznek útját állni a maffia terjeszkedésének, de a rendőri munka sok esetben az ügyészségi és bírósági eljárás során hiábavalónak tűnik.
Újságcikkek szólnak arról, hogy a rendőrség eljárást indít a lakosság számára egyik legnagyobb veszélyt jelentő maffiózók, a bordélyokat üzemeltetők ellen, az ügyészség azonban megszünteti az eljárást. Például, mert álláspontja szerint a lányok nem a bordélyt fenntartó kényszerítésére, hanem saját elhatározásukból létesítettek férfiakkal nemi kapcsolatot. Az ügyészség erre elrendeli az ukrán vagy orosz tulajdonos szabadon bocsátását. Az alacsony fizetésű rendőröknek igen keserves harcot kell vívni a milliós vagyonú maffiózók ellen.
Arra kérek magyarázatot a legfőbb ügyész úrtól, hogy mi az oka annak, hogy az ügyészség eljárása során nem támogatja kellőképpen a rendőrséget a maffiózók elleni harcukban? Kérem, szíveskedjék tájékoztatni az ország nyilvánossága előtt, hogy adataik szerint mely esetekben szüntette meg az ügyészség a maffiózók elleni eredményes rendőrségi nyomozást? Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me