DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Full text search

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A választ nem tudom elfogadni. Nem azért, mert részemről, mint ellenzéki képviselőtől így stílszerű: egyszerűen racionális alapon nem tudom elfogadni.
Miről van itt szó? Arról, kérem, hogy Magyarországnak a nemzetközi munkamegosztásban ötszáz éve kijelölt helye van. Legfőbb nemzeti kincsünk ma is a termőtalaj. Tehát az, hogy ebben az országban minél több ember értsen ilyen vagy olyan fokon a mezőgazdasághoz, alapvető nemzeti érdek.
Másrészt az általános iskolás korú gyerekek neveléséhez általános iskolai tanárokra van szükség, ezt senki más nem pótolhatja.
Végül pedig azt mondhatom, hogy a jó kifogás sokat ér. Persze, mindig hivatkozhatunk arra, mint Pilátus, hogy mosom kezeimet, egyetemi autonómia stb. Kérem, e mögött igenis van egy minisztériumi háttér: igenis a minisztérium felléphet kezdeményezőként, adhat gondolatokat, direktívákat stb.
Én a magam részéről arról, hogy a falusi gyerek ilyen jellegű nevelésben ne részesüljön, lemondani nem fogok, és a jövőben is harcolni fogok azért, hogy a minisztérium megtegye a szükséges lépéseket, és mint egy pressure group egyik tagja, igenis meg fogom tenni a szükséges lépéseket azért, hogy ezt kikényszerítsük miniszter úrtól is. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me