DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm szépen az elhangzottakat. Azért van még néhány probléma. Az az emelkedés, amely ebben a költségvetésben szerepel, döntően a dologi kiadásoknál jelentkezik. Ott 600 százalékra emelkednek a dologi kiadások, míg a személyi kiadásoknál a '94-es tervhez képest 25 százalékos visszalépést jelent ez a 261 millió forint. Tehát a pótköltségvetésben beszűkített összeghez képest előbbrelépés van, a '94-es tervhez képest nincs a személyi résznél.
S még egy dologra fel kell hívnom a figyelmet. Az egyes munkahelyek, amelyek doktoranduszt alkalmaznak, általában nem kapják meg a dologi kiadásokat, tehát ennek valamiféle normatív kezelését kellene bevezetni, különösen, ha hatszorosára emeljük az összeget, hogy oda jusson el és ne az egyetem általános kosarába, mert különben nem lesz érdekelt a munkahely.
(15.00)
Egyébként az a 26 millió forint, amely most többletet jelent, mindössze háromezer forintos többlet. De ha ezt a háromezer forint/főt elfelejtem és arra gondolok... - (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) Lejárt az időm. -..., hogy ez szeptembertől aktuális, akkor is marad a 18 ezer, amit egy picit összevetek az elhangzott 70 millióval, és azt gondolom, kell még itt dolgozni a jövedelmek kiegyenlítéséért. Köszönöm szépen. Elnézést az idő túllépéséért.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me