DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Miniszterelnök Úr! Házelnök Úr! Képviselőtársaim! Valamennyiünk előtt ismeretes, hogy eltűnt a nemzeti vagyon fele privatizáció kapcsán, anélkül, hogy bármilyen ténylegesen meglévő vagyon az ellentétes oldalon keletkezett volna.
Tudjuk, hogy a felszámolás alá vett vagyon a nemzeti vagyon egynegyed részét jelenti. Azt is tudjuk, hogy a felszámolásnak meghirdetett célja a veszett fejsze nyelének a megmentése. Tudjuk azt is, hogy a legutóbbi botrányos anyagi szerződések közül Ózdot illetően a Haldex Rt., a Co-Nexus és a Tig-Res - lényegét tekintve - egy olyan szerződést kötöttek, ahol a Co-Nexus felszámolási biztosa 2 százalékot kapott, kiadta a rokonokból álló Tig-Resnek, ott kapott 1 százalékot...
Tudjuk azt is, hogy az Ózdra kötött szerződés a külföldiekkel összesen 1 milliárd forint kárt okozott, a felbontása ugyanennek a szerződésnek természetesen már a dupláját, további 2 milliárdot.
Tudjuk azt is, hogy a Bognár-ügynek melyek voltak a fejleményei. Ismerjük a szaknévsort, a tévének nincs pénze, de azért közbeiktatták, kapja a Bognár úr a szerződéskötéssel kapcsolatos pénzeket, a tévének nincs rá szüksége.
Ismerjük a Fotexet. Ismerjük azt is, hogy a Fotex cég elnökének nem volt korábban vagyona, miután Békesi úr beszállt, lett.
Kérdéseim:
Mit tett miniszterelnök úr az irritálóan nagy vagyonok keletkezésének felkutatására?
Elszámoltatott-e bárkit is a nagy vagyonok tulajdonosai közül? Ha nem, miért nem?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me