HORN GYULA

Full text search

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Az első, amit szeretnék képviselőtársam figyelmébe ajánlani: igaz, sok etikátlan dolog történt a privatizáció során, de azért egyet ne felejtsen el, hogy így épült ki a piacgazdaság, lega-lábbis jelentős részben.
Tehát azt elutasítom, hogy ön azt állítsa: ami történt a privatizáció során, abból senkinek nincs haszna vagy legalábbis a népnek nincs haszna.
Mi tovább folytatjuk a privatizációt, éppen a piacgazdaság befejezése érdekében.
A másik dolog, Ózddal kapcsolatban. Képviselő Úr, én már akartam önnek mondani, hogy Ózddal kapcsolatban szakmai hozzáértésre és főképpen egy olyan reorganizációs programra van szükség - és nem hisztériakeltésre -, amely hosszú távra szólóan megnyugtatóan megoldja ezt a problémát. A kormány erről döntést hozott, a reorganizációs programok készülnek. Még most, decemberben a kormány elé kerül, és ez Ózd egész átfogó rendezését is szolgálja, mint ahogy a többi válságágazat, válságrégió vagy válságüzemét.
S végül valamit: én nem kezdeményeztem és nem is fogok eljárást kezdeményezni olyanokkal szemben, akik nem az én hatáskörömbe tartoznak. Ha viszont bármiféle gyanú merül fel, arra vannak a bűnüldöző és igazságszolgáltató szervek, hogy ezt a feladatot elvégezzék. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me