DR. TROMBITÁS ZOLTÁN

Full text search

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN
DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Önök az előző kormány, illetőleg a választási kampány időszakában teljes joggal kritizálták az egyes vezetők magas jövedelmét, a milliós végkielégítéseket, a több évre kötött határozott időtartamú munkaszerződéseket, melyeknek megszüntetése esetén több millió forintot fizettek ki. A kritika egy jelentős részével mi is egyetértettünk.
Ezért is megdöbbentő az az információ, hogy egyes kormányzati tisztségviselőknek, állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek, pénzintézetek vezetőinek mennyi a havi jövedelmük.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kérdéseim a következők: (Zaj a bal oldalon.)
Megfelel-e a valóságnak az az állítás, hogy a privatizációs kormánybiztos, aki bankvezetőként 750 ezer forintot keresett, a kormányzati tisztségre szóló felkérést is csak úgy fogadta el, hogyha a havi jövedelme nem fog csökkenni?
Megfelel-e a valóságnak az az állítás, hogy a kormánybiztos koalíciós helyettesének, az SZDSZ privatizációs szakértőjének havi fizetése 350 ezer forint?
Megfelel-e a valóságnak az az állítás, hogy Medgyessy Péter ex-pénzügyminiszter azért, hogy nem lett kormánytag, kárpótlásul havi 500 ezer forintot kap új beosztásában és évi 150 százalék mozgó bért, vagyis havi jövedelme 1 millió 200 ezer forint? (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me