LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Miniszter Úr! Budaörsnek sok gondja van, de az idő rövidsége miatt most konkrétan az egyik legégetőbbel, a budaörsi repülőtér ügyével kívánok néhány szóban foglalkozni.
Budaörsön talán két éve elszabadult a pokol a repülőtéren. Tudom, hogy azt fogják válaszolni, hogy repülőtér már nagyon régóta van Budaörsön, ez nem új téma; de a mostani állapotok vadonatújak, körülbelül kétévesek, a lakosság - Budafok, Budaörs, Kelenvölgy, Rózsavölgy, Albertfalva, Kamaraerdő, nem akarom sorolni, de sok tízezer ember - nyugalmát és egészségét veszélyeztetik a repülőtéren uralkodó állapotok. A repülőtér tulajdonosa a magyar állam, kezelője a honvédség, az üzemeltető kis kft.-k közé be van iktatva még a Magyar Repülőszövetség is. A lakosság sok-sok ezres aláírását ide-oda tologatják, de senkitől semmiféle érdemi választ nem kapnak. Kis kft.-k üzleti szempontból használják a repteret igen kimustrált, öreg repülőgépekkel, amelyek rendkívül zajosak, környezetszennyezők, ezen túlmenően semmiféle szabályt nem tartanak be, sem a légifolyosó, sem a repülési magasság szabályait. Ezekről készültek felmérések.
Szeretném, ha miniszter úr meg tudná nyugtatni az ott lakó állampolgárokat, szeretném, ha megfelelő választ kapnék arra, hogy itt mit lehet tenni, mert például a reptér mellett folyó Kőér-patakban több a kerozin és az olaj, mint a víz. Ezt már többen megvizsgálták, különböző mutatványokat végeztek, az ott lakók azonban senkitől rendes feleletet nem kaptak. Kérem miniszter urat, próbáljon meg megnyugtatni engem és az ott lakókat. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me