DR. JÁNOSI GYÖRGY

Full text search

DR. JÁNOSI GYÖRGY
DR. JÁNOSI GYÖRGY művelődési és közigazgatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony.
Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A művelődési tárca az elmúlt hét végén megkapta a felsőoktatásban dolgozó szakszervezetek által létrehozott sztrájkbizottság levelét, amely tartalmazza a követelménycsomagot. Szeretném aláhúzni, hogy a sztrájkbizottság létrehozásának indokául ez a levél nem a felsőoktatási fejlesztési törvény koncepciójának hiányát jelöli meg.
(9.10)
Olyan kérdéseket feszeget ez a követelménycsomag, amelyek szigorúan a költségvetési törvénnyel vannak összefüggésben. A minisztérium kész a tárgyalásra a sztrájkbizottság tagjaival, és örülünk annak, hogy a sztrájkbizottság is deklarálta, hogy a tárgyalási pozíciót tartják fontosnak ebben a helyzetben. Mi úgy látjuk, hogy külön tárgyalásra és külön alkura mindaddig, amíg a költségvetési törvény parlamenti vitája meg nem kezdődik, nincs szükség s nincs lehetőség. Egyrészt azért nincs, mert olyan kérdések szerepelnek ebben az átiratban, amelyek más, az oktatás területén dolgozó szakszervezeteket is érintenek. Hiszen itt van a közalkalmazotti törvény szerinti A1-es kategória kérdése, amely nemcsak a felsőoktatásiak, hanem az oktatásiak, a művelődés területén dolgozó közalkalmazottak, sőt az egészségügy területén dolgozó közalkalmazottak helyzetét is érinti.
Egyrészt tehát tág ez a kör. Másrészt világosan látnunk kell, hogy a költségvetési törvénnyel összefüggő kérdésekről van szó, és a tárgyalás során célszerű a költségvetés egész rendszerét szem előtt tartva, annak minden vonatkozását tárgyalva biztosítani valamiféle párbeszédet. Éppen ezért a tárgyalásban, ahogy mondtam, külön tárgyalásra nem látunk lehetőséget. De egy tárgyalássorozatra, amely ezekre a kérdésekre is választ ad, igen. Egyrészt a művelődési tárca, (Az elnök megkocogtatja mikrofonját.) és ezt szeretném bejelenteni...

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me