DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Meglehetősen kellemetlenül érezzük itt magunkat, és azt szeretnénk, ha ez a vita minél előbb befejeződne ebben a Házban. Ez csak arra jó, hogy lejárassa mind a parlamenti képviselők, mind pedig a parlament tekintélyét. Úgy gondolom, ez ennek az intézménynek a tekintélyét rombolja, ezért az lenne jó, ha minél előbb befejeződne.
Azért szólok a Fidesz nevében, mert a Fidesz képviselői között régen sem volt és most sincs senki, aki abba a kategóriába beleesne, amelyet itt az előző miniszter úr, illetőleg a jelenlegi miniszter úr említett.
A mostani vita megalapozza azt az igényt, amelyet már sokan láttak és amelyet a Fidesz javaslatával is megerősített, hogy a gazdaság és a politika közötti összeférhetetlenséget világosan kell szabályozni. Ennek a világos szabályozásnak az érdekében nyújtottuk be Kósa Lajosnak a javaslatát, és bízunk benne, hogy azt mind a két oldalról támogatni fogják.
Ez jelentős mértékben korlátozza azt, hogy a jelenlegi parlamenti képviselők igazgatótanácsi tagok legyenek, illetőleg a gazdaságban olyan pozíciókat tölthessenek be, amelyek befolyásolják döntésüket, nemcsak az állami vállalatok területén, hanem a magánvállalkozások területén is.
Kérjük a képviselőtársainkat, hogy az ilyen vitáknak a jövőbeni megelőzése érdekében támogassák ennek napirendre vételét. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me