GYURICZA BÉLA

Full text search

GYURICZA BÉLA
GYURICZA BÉLA (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Megspórolom a tíz másodpercet. Tisztelt Miniszter Úr! Válaszát meghallgattam, és változatlanul az alábbi kérdések vetődtek fel: Nem látom az anyagi erőforrást, amelyre már előző felszólalásom alkalmából is utaltam. A pótköltségvetésben az 1,4 milliárdra a javaslat késői időpontban érkezett be a honvédelmi bizottság elé. Talán ezt elfogadja a parlament. Úgy néz ki sajnos, hogy így a reform végrehajtásának a hátterét nem nagyon tudjuk biztosítani. Mindemellett a kérdés lényege az volt, hogy mely intézkedéscsomag lesz az, amellyel a hivatásos állomány és a közalkalmazotti állomány illetménye valamilyen formában igazodna végre az évi inflációhoz.
(15.40)
Sajnos a válasz egyértelműen meggyőzött arról, hogy ebben az évben sem fog ehhez igazodni, jövőre sem fog igazodni. Tény és való, hogy a kiadott intézkedés értelmében a '93-ról elmaradt jogos járandóságok kifizetése - ha az intézkedés pontos - három részletben történik, november, december és január, beleértve a tizenharmadik havi pótlékra vonatkozó részt is.
Ez azt jelenti, hogy egy szakaszparancsnok, tiszt, tiszthelyettes - elnézést kérek - egy alkalommal körülbelül 2-3 ezer forintot kap meg egyszerre. Talán ha az intézkedés úgy történik, hogy egyben kapta volna meg, akkor esetleg nagyobb összeget lehetett volna adni és másra is lehetett volna fordítani.
Mindenesetre a választ, amelyet a két kérdés kapcsán kaptam, nem tudom elfogadni, és tisztelettel kérem a parlamentet, ne fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me