GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársak! Hogy holnap pihenten tudjuk kezdeni a munkát, valóban csak két percben reagálok.
Igen tisztelt Karakas Képviselőtársam! Barátom! Félreértés van. Ha valaki elolvassa a H/30. számú országgyűlési határozattervezetemet, önálló képviselői indítványt, ott nem szerepel az FM szó. Már államtitkárunknak is elmondtam, még egyszer: nem az FM-hez, nem személy szerint miniszter úrhoz, államtitkár úrhoz, hanem a kormányzathoz, pontosabban a parlamenthez nyújtottam be az indítványomat. Tudnillik azok az emberek, akik megkapták az ígérvényt 6-7-8 hónappal ezelőtt, azok olyan ígérvényt kaptak, ha majd az új parlament és az új kormány forrást biztosít, akkor megkapják azt a támogatást.
Még egyszer mondom: nem az FM-hez, nem a miniszter úrhoz, nem az államtitkár úrhoz nyújtottam be az indítványomat, hanem elsősorban a parlament elvi hozzájárulását akarnám.
Én öt-hatszázat mondtam, Karakas képviselőtársam ezer főt. Ha én miniszter vagy államtitkár lennék, körülbelül egy hét alatt megtudnám, mert kiadnám az utasítást a megyei FM-hivataloknak, hogy tessék, gyűjtsék ki. Megjegyzem, örülök, hogy itt van Kis államtitkár úr, gondolom, hogy ezt rövidesen megteszi. Akkor kiderül, hogy 1001 fő vagy 599 fő - tehát ezt nagyon könnyen meg lehet tudni.
A második: miért emeltem ki, miért alkalmazom a pozitív megkülönböztetést a munkanélkülire. Azért, mert ha a munkanélküliség nem lenne egy speciális helyzet, akkor nem kellene megkülönbözetni és alkudozni, de mivel a munkanélküli egy olyan tragikus helyzetben van, ami nem hasonlítható össze akár velünk, akik most innen kapjuk a fizetést, vagy a hivatalnokkal, vagy a tsz-elnökkel, vagy a tsz-ben dolgozó még munkabérrel rendelkező emberekkel, ezért kell külön kiemelni.
Én még egyszer elmondom: a tisztelt Országgyűlésnek azt az elvi határozatát kérném, hogy az 5-600 vagy 700 millió forintot soron kívül biztosítsa, és utána majd a kormány eldönti, hogy a Foglalkoztatási Alapból vagy a nem eléggé hatékony átképzési programokból fogja biztosítani ezeknek az embereknek a támogatást.
Még egyszer elmondom: kérem az öt-hatszáz vagy lehet, hogy ezer munkanélküli érdekében ezt a soronkívüliséget. Köszönöm, elnök asszony. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me