SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Csak négy dolgot szeretnék elmondani az előző felszólalással kapcsolatban.
Az egyik az, hogy az expó kapcsán én is szívesen beszéltem fejlesztésről, s ha figyelték a hozzászólásomat, talán felfigyeltek arra is, hogy arra a problémára utaltam, hogy az expó kapcsán egy budapesti fejlesztés nem szakítható ki egy felsőoktatási fejlesztési koncepció nélkül. Ezt nagyon fontosnak tartom.
A másik pedig az, hogy az 1999-es dátum az indoklásban szerepel - erre felhívom a figyelmet. Írják bele a törvénybe! Írják bele ebbe a törvénybe, hogy ez a fejlesztés 1999-ig megvalósul - a törvénybe, nem az indoklásba! És akkor bele kell írni - ez számomra értelemszerű - azt is, hogy a vidéki egyetemek fejlesztése is megtörténik 1999-ig. Ez így korrekt!
A harmadik dolog, amit mondani akartam, az az, hogy én nagyon örülök annak, hogy készül a fejlesztési törvény - ez egy jó hír, ennek nagyon örülök. Szívesen segítek ebben parlamenti lehetőségeimhez képest.
A negyedik dolog: ha már fejleszteni akarjuk a felsőoktatást, kérem a kormánykoalíció képviselőit, lobbyzzanak annak érdekében, hogy a pótköltségvetésből kikerüljenek a felsőoktatást érintő elvonások - ugyanígy az OTKA-t és a KMÜFA-t érintő elvonások is -, hiszen ezekből a forrásokból ugyanúgy bevétele származik a felsőoktatásnak mint intézménynek, és ugyanúgy forrása hallgatóknak, kutatóknak, egyetemi oktatóknak.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me