CSÓTI GYÖRGY

Full text search

CSÓTI GYÖRGY
CSÓTI GYÖRGY (MDF): Szeretném emlékeztetni államtitkár urat, hogy sokan azért mondtak le, és másokat azért hívott vissza a korábbi külügyminiszter, mert már az MDF választási pártlistáján való részvétel is elegendő volt ahhoz, hogy politikai nyomást gyakoroljanak a nevezettekre. (Mozgolódás, zaj.)
De a kérdésem nem erre irányult, hiszen ezzel kapcsolatos magyarázatok már elhangzottak többször is. Én azt nem értem, miért vannak betöltetlenül változatlanul, huzamos ideje nagyköveti posztok. Utalok például a berni nagyköveti posztra: úgy tudom, a mai napig a magyar kormány, a magyar Külügyminisztérium nem fordult a svájci kormányhoz az új nagykövetjelölt bemutatása érdekében, holott már régen, szeptember elején meghallgatta a külügyi bizottság, és elfogadta.
Ennél még sokkal súlyosabb a helyzet Brüsszelben, ahol a kétoldalú kapcsolatok, a NATO és az Európai Unió felé történő kapcsolattartásra nincs nagykövet. Régen hazajött a régi nagykövet, aki - megint csak hangsúlyozom, és ez bizonyítható - a politikai nyomásgyakorlás hatására mondott le valóban, és hazajött. De miért nincs betöltve? Sőt még egyelőre nagykövetjelöltet sem küldött a Külügyminisztérium a külügyi bizottsághoz. Ezt nem értem, ezt hiányolom, és súlyosnak tartom ezt a helyzetet, különösen Brüsszelben.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me