DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Az interpellációmban is hangsúlyoztam, hogy azzal a szándékkal messzemenőkig egyetértek, hogy a törvénytiszteletet kényszerítsük ki. Magyarországon örvendetes módon sok a külföldi állampolgár; munkavállalóként, befektetőként, ezeknek döntő többsége - hitem és meggyőződésem szerint - jószándékkal van itt és hasznot hoz az országnak.
Azonban a sajtóban is napvilágra kerültek olyan esetek, amelyek azt mutatják, hogy a rendőrség, a határőrség - és ez nem újkeletű, ez az előző években is tapasztalható volt - nem tesz különbséget vagy nem képes kellő különbséget tenni a törvénytisztelő és esetleg a jogellenes cselekményekkel gyanúsítható személyek között.
Az a konkrét eset, amit az önnek benyújtott interpellációban szóvá tettem, azóta megoldódott, de mint írásban is feltüntettem, nem az volt a célom, hogy egy konkrét esetet: egy erdélyi származású, amerikai állampolgárságú magyar család esetét tegyem szóvá, hanem a jelenséget. Azóta ez az ügy példaszerű gyorsasággal orvoslást nyert, és miniszter úr szóban jelezte, hogy azokat az aggályokat, amelyeket megfogalmaztam, orvosolni fogják, ezért az interpelláció elmondásától eltekintek. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me