ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy a magam és képviselőtársaim nevében tisztelettel köszöntsem a díszpáholyban helyet foglaló Ricardo Jagmetti urat, a Svájci Államok Tanácsának elnökét és kíséretének tagjait. (Taps.) Magyarországi megbeszéléseikhez sok sikert kívánok.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és dr. Szilágyiné Császár Terézia jegyző képviselőtársaim lesznek segítségemre.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 46. §-ának (1) bekezdése alapján kormányelőterjesztések benyújtásáról szóló bejelentések következnek.
Tájékoztatom önöket arról, hogy a 46. § (2) bekezdése alapján az előterjesztőnek indítványa szóbeli indokolására két perc áll rendelkezésre, de a kormány képviselője jelezte, hogy nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve a következő előterjesztéseket nyújtotta be:
a büntetőeljárásról szóló törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát T/153. számon;
a fogságfenyítés bírósági felülvizsgálatáról szóló törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatát T/154. számon;
az egészségügyről szóló 1972. évi II. törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatát T/155. számon;
az ügyvédségről szóló 1983. évi 4. törvényerejű rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatát T/156. számon;
a külföldiek magyarországi befektetéseiről szóló 1988. évi XXIV. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatát T/184. számon;
a Magyar Köztársaság kormánya és a Kínai Népköztársaság kormánya között a kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén aláírt egyezmény megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatát H/158. számon;
a Magyar Köztársaság és Kuvait állam között a kettős adóztatás elkerülésére a jövedelem- és a vagyonadók területén és gazdasági kapcsolataink előmozdítására aláírt egyezmény megerősítéséről rendelkező országgyűlési határozati javaslatát H/159. számon;
a Magyar Köztársaság és a Paraguayi Köztársaság között a beruházások elősegítéséről és kölcsönös védelméről aláírt egyezmény megerősítését indítványozó országgyűlési határozati javaslatát H/160. számon.
A sürgősség kérdésében holnap délután dönt az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága T/186. számon bizottsági önálló indítványt nyújtott be az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és kedvezményeiről szóló 1990. évi LVI. törvény módosítására.
Megkérdezem az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e két percben a benyújtott törvényjavaslatot indokolni. Nem kívánja.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me