DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm szépen, elnöknő, a szót.
Azért hogy érzékeltessem a Házzal, én nem felesleges vitát akarok provokálni (Felzúdulás.), hanem a kisgazdapárt jogait szeretném biztosítani.
Elfogadom Nikolits Istvánnak azt az előterjesztését, hogy ne kelljen képviselőtársaim ebédszünetét elvenni, napközben és természetesen később is összeülhet tehát a házbizottság. Ezzel én egyetértek, de az elnöknő észrevételére kénytelen vagyok megjegyezni, hogy akkor bemutattam az elnöknőnek a jegyzői iroda által kiadott másik listát. A másik lista értelmében már az elnapolásnál a Független Kisgazdapárt került volna sorra. Az elnöknő csodálkozott, hogy "Jé, én ezt a listát nem is láttam", tehát akkor tessék megmondani a korrektség kedvéért, hogy nem egy lista volt, hanem két lista volt. (Derültség.) Akkor is kifogásoltam, hogy egész nap úgy zajlottak a viták, hogy a Független Kisgazdapárt hiába jelentette be a felszólalóit, ilyen módszerekkel elütötték a kisgazdapárti felszólalókat a felszólalás lehetőségétől.
Nehezményezem, ha az elnöknő ismertetést ad egy jogszabályról, a jogszabály felénél abbahagyja az ismertetést. Kérem, ahogy én közbeszóltam, az 50. § (3) bekezdése nem ott fejeződik be, ahol az elnök asszony abbahagyta, hanem folytatódik azzal a kitétellel, hogy "mindig más képviselőcsoportból..." Én tehát tisztelettel kérem, ha legközelebb tetszik ismertetni a Házszabályt, akkor a házszabályi paragrafus bekezdésének ismertetésekor ne tessék a vesszőnél abbahagyni, hanem tessék a mondatot befejezni. Ennyi észrevételem van. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me