DR. SEMJÉN ZSOLT

Full text search

DR. SEMJÉN ZSOLT
DR. SEMJÉN ZSOLT (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az eredeti javaslat júliusi tárgyalása során megfogalmazott kereszténydemokrata álláspontban kifejtettem, hogy a szeptembert megelőző időre vonatkozó nyugdíjemelést mielőbb fizessük ki. Mégpedig azért, mert nem nyílhat tovább a szakadék a társadalom aktív és inaktív fele között, hogy mint a társadalom legelesettebb része, számolni tudjon ezzel a kis pénzzel és az ne veszítsen időközben értékéből.
Az azóta eltelt idővesztés miatt a nyugdíjasok károsultak. Károsultak az elmaradt kamatjövedelem miatt, károsultak az infláció miatt és károsultak a jelentős forintleértékelés miatt.
Tisztelt Ház! Miért volt ez a huzavona? Kétségtelenül - mint mindig - pénzügyi problémák is voltak. De a kereszténydemokratáktól elvárható minden jámborsággal és jóhiszeműséggel együtt felmerül bennünk a gondolat, hogy az önkormányzati választások előestéjére való időzítés mögött nem az a furfang húzódik-e meg, hogy a kormány a nyugdíjkifizetés időpont-tologatásával választási kampányát és propagandáját menedzseli.
Akárhogy is áll a dolog, a Kereszténydemokrata Néppárt elsődleges szempontja az, hogy a nyugdíjasok végül is megkapják a pénzüket. Ezért a KDNP a javaslatot elfogadja, így igennel fogunk szavazni. Köszönöm a szót. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me