ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Tehát megkérdezem, figyelemmel a házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalására, amelynek alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését, hogy támogatja-e az Országgyűlés az indítvány napirendre tűzését. Kérem, szavazzanak! (Dr. Kutrucz Katalin: Melyiket a kettő közül?) Én egy indítványt ismertettem, nyilván arról kell szavazni. A másikat még nem ismertettem, de figyelemmel a jelzésre, elmondom, hogy most az illetékekről szóló törvény módosítására vonatkozó indítvány felett szavazunk. Kérem az Országgyűlést, még egyszer szavazzunk! (Közbeszólás az MDF soraiból: Elnök úr, nem jó a gépem!) Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 251 igen, 5 nem és 6 tartózkodó szavazat mellett az önálló indítványt napirendjére tűzte.
Most a másik önálló indítvány napirendre tűzéséről kell szavazni. Az önálló indítvány a büntető eljárásról szóló 1973. évi I. törvény módosítására vonatkozik T/48-as számon. Figyelemmel arra, hogy képviselőtársunk az indítványának indoklását már megadta, figyelemmel a házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalására, amelynek alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését, kérdezem az Országgyűlést, támogatja-e a napirendre tűzést. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 253 igen, 2 nem és 9 tartózkodás mellett az önálló indítványt napirendjére tűzte.
Tisztelt Országgyűlés! Dr. K. Csontos Miklós képviselőtársunk - Független Kisgazdapárt - ugyancsak önálló indítványt nyújtott be a gyermekgondozási segély törvényének megalkotása tárgyában T/52-es számon. Az előterjesztést kézhez kapták képviselőtársaim. Megkérdezem az előterjesztőt, kíván-e szólni. (Dr. K. Csontos Miklós: Igen!) Megadom a szót K. Csontos Miklós képviselőtársunknak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me