DR. PÁLFI DÉNES

Full text search

DR. PÁLFI DÉNES
DR. PÁLFI DÉNES (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony.
Tisztelt Elnök Asszony! Képviselőtársaim! Két képviselőtársam részéről is megszólíttattam: dr. Dornbach Alajos úr és Rozgonyi József képviselőtársam részéről, és egyben felkonferált Gáspár Miklós képviselőtársam is.
Képviselőtársaimnak tisztelettel megköszönöm az elismerő szavakat, azonban úgy gondolom, hogy Dornbach képviselőtársam egy kicsit túlzott a dicséretben. A tegnapi sajtótájékoztatóra hivatkozott, hogy én ott sürgettem az önkormányzati törvény módosítását. A következőket mondtam, tisztelt Ház: érvényben van még egy önkormányzati törvény, aminek alapján működnek és eredményesen működtek az önkormányzatok, de a négy év tapasztalata alapján több olyan ponton lenne indokolt a módosítása, ami a működést hatékonyabbá és feszültségmentesebbé tenné. Igenis, ezeken a pontokon lenne fontos a módosítás, de a jelenlegi két lépésben történő módosítás, illetve a módosítás jelenlegi tervezete nem ad olyan érdemi előrelépést azokon a pontokon, amennyi energia fordítódik erre a törvénytervezet-vitára és amennyi indulat feszül egymással szemben.
Képviselőtársaim! Én vállaltam a konstruktív ellenzéki szerepet, csak ezt vállaltam, ezért ismerek el ezután is minden olyan javaslatot, ami előrevisz, és azt hiszem, a frakcióban is egyetértés van ez ügyben, teszünk meg minden módosító javaslatot annak érdekében, hogy ha már egyszer e törvénytervezet általános vitájának vége felé tartunk, ez valamivel jobb legyen, jobb lehessen, mint amit ez a tervezet mint lehetőséget tartalmaz. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me