SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ

Full text search

SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ
SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nem volt szándékomban szólni, de mivel Balsay István képviselőtársam előszeretettel hozta szóba a nevemet, kénytelen vagyok reagálni. Csodálatának adott hangot képviselőtársam, miszerint tényleg csoda, hogy szép csöndben ülök és hallgatom a vitát. Nekem is volt az elmúlt években néhány dolgon csodálkoznivalóm.
Csodáltam ugyanis, hogyan születhet törvény az intézmények önkormányzati tulajdonba adásakor annak ellenére, hogy éveken keresztül az intézmények fenntartásának garanciája nem volt meg. Csodáltam továbbá, hogy az önkormányzati szövetségek hogy nem tudtak kellő erőt demonstrálni akkor, amikor az új feladatok ellátásához szükséges - ön által is említett - pénzeszköz megteremtése aligha volt feltételezhető. Csodáltam továbbá az elmúlt alkalommal az érdekegyeztető tárgyaláson, hogyan vált ketté a munkavállalók és az önnkormányzatok útja, amikor arról volt szó, amit mi kértünk és jogosan, nevezetesen, hogy ne lehessen bérből dologi kiadásokat csinálni az önkormányzati intézményekben.
Úgy gondolom, a csodálkozáson túl számunkra, számomra egy lehet a fontos: az intézmények működésének a garanciája, függetlenül attól, hogy a fenntartó helyi vagy megyei, valamint az ott foglalkoztatottak bérének garanciája, ami, és ugyebár, nem kell csodálkozni, ha nagyon sok esetben, éppen az önkormányzatok nem vitatható anyagi nehézsége miatt bírósági tárgyalásokon folytatódik sajnálatosan.
Úgy gondolom, hogy ma nem a pénzügyi garancia megteremtéséről van szó, és szerfölött csodálkoznék, ha ezt képviselőtársam nem tudná. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me