ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Kérem képviselőtársaimat, foglalják el a helyüket! (Rövid szünet után:)
Tisztelt Országgyűlés! Köszöntöm jelen lévő képviselőtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat.
Bejelentem, hogy dr. Torgyán József, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportjának elnöke levelet intézett hozzám, amelyben kéri, hogy a Házhoz intézett levelét olvassam fel. Felolvasom:
"Tisztelt Ház! Az 1994. szeptember 13-i plenáris ülésnapon dr. Hack Péter képviselő úr - az úgynevezett hatpárti előterjesztők nevében - az egyik előterjesztőként szereplő Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt több országgyűlési képviselőjére is személyeskedő megjegyzéseket tett és az úgynevezett előterjesztők között minősített. Emiatt a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportja nevében dr. Torgyán József mint a képviselőcsoport elnöke ügyrendi észrevételt kívánt tenni.
Az ügyrendi észrevétel közben az ügyrendi észrevételt először az elnöklést ellátó dr. Gál Zoltán házelnök úr nem akarta engedélyezni, majd miután mégis engedélyezte, az ügyrendi észrevételt - elmondása közben - önkényesen, megengedhetetlen stílusban szakította félbe, és szünetet rendelt el.
A fent írtak megítélésünk szerint jogállami körülmények között megengedhetetlennek minősülnek, hiszen az egyik parlamenti párt elhallgattatását célozzák. (Derültség, zaj.) Ezért kérjük, hogy szíveskedjék a jelen észrevételünket a Ház plenáris ülésén ismertetni annak érdekében, hogy az álláspontját legpregnánsabban megfogalmazó ellenzéki pártot...(Derültség, zaj.)...a többség állampárti módszerekkel elhallgattatni ne tudja.
Budapest, 1994. szeptember 13.
Tisztelettel dr. Torgyán József, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselőcsoportjának elnöke."
Tisztelt Ház! Őszi ülésszakunk 5. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Nahimi Péter és dr. Semjén Zsolt jegyző képviselőtársaim lesznek segítségemre.
Tisztelt Országgyűlés! A mai ülésünkről való távolmaradását 10 képviselőtársunk előre bejelentette. Képviselőtársaim jelzését kérem abban az esetben, ha a bejelentés ellenére mégis el tudtak jönni ülésünkre. (Senki nem jelentkezik.) Ilyen nincs.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a képviselők száma jelenleg 386, így a határozatképességhez 194 képviselő jelenléte szükséges. Most a jelenlévők létszámának megállapítása következik. Kérem, nyomják meg az "igen"-gombot! (Megtörténik. - Zaj.)
Bejelentem, hogy a jelen lévő képviselők száma 182, az Országgyűlés nem határozatképes. Ennek ellenére nincs akadálya, hogy folytassuk munkánkat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me