DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök úr, természetesen megszövegezem újólag, de az előbb már megszövegeztem. Azonban legyen szabad rögtön észrevételeznem, hogy a Házszabály 45. § (2) bekezdésének értelmében - tehát a jelenleg még érvényes Házszabály értelmében, tehát a 8/1989. Ogy. határozat értelmében - tettem az ügyrendi javaslatomat. S lehet, hogy ezzel ellentétes házbizottsági álláspont született, csak a házbizottsági határozat nem rendelkezik az országgyűlési határozat erejével; ha kollízió van a kettő között, akkor az országgyűlési határozat alapján kell dönteni.
Én nagy megnyugvással hallgattam elnök úr tájékoztatóját, hogy a zavartalan munka érdekében egyszerre két helyen legyek, csak tessék nekem arra is tanácsot adni, hogy hogyan vehetek részt az alkotmányügyi bizottság ülésén, miközben a plenáris ülésen fel kellene szólalnom... (Derültség.).., ugyanis ide bejelentkeztem írásban! Tehát én úgy gondolom, hogy ezt a kollíziót a Háznak ki kell küszöbölnie; nem lehet egyszerre bizottsági ülést tartani és plenáris ülést is! Úgy gondolom, az ország közvéleménye sem engedné meg azt, hogy itt megint üres padsorokkal folyjanak a plenáris ülések.
Ezért terjesztem elő ezt az ügyrendi javaslatomat, és erről kérek szavaztatni: joga van-e az országgyűlési képviselőnek az Országgyűlés plenáris ülésén részt venni. Ez az ügyrendi javaslatom, elnök úr... (Derültség.).., ezt tessék megszavaztatni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me