DR. TAKÁCS PÉTER

Full text search

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Horn Gyula miniszterelnök úr két politikai nagygyűlésen is megismételte, hogy a kormány vagyonadót szándékozik bevezetni. Érthető módon a társadalmat foglalkoztatja ez a kérdés, és felkapta a témát a sajtó is.
(14.40)
Egyes sajtófórumok az ingatlan megadóztatásáról cikkeztek, más sajtófórumokon a teljes vagyonadó bevezetéséről esett szó. Miniszter úr egyik nyilatkozatában azt mondotta, hogy elhamarkodott, korai még a vagyonadó bevezetéséről szólni, de nem tagadta, hogy a Pénzügyminisztériumban - bár embrionális állapotban - szerepel a vagyonadó témája a kidolgozandó javaslatok között. A nehézséget az okozza - szó szerint idézem Békesi miniszter úr szavait -, hogy "Egyelőre nincs olyan nyilvántartási rendszer, ami láthatóvá tenné a passzív vagyonokat, a látra szóló betéteket, a névtelenül birtokolt értékpapírokat - gondolom az aranytárgyakat, ékszergyűjteményeket, műgyűjteményeket, és más passzív vagyonokat."
Kérdezem tehát, valóban szándékában áll-e a kormánynak a vagyonadó bevezetése?
Teljes körű vagy szelektív lesz a vagyonadó?
Milyen módszerekkel és eszközökkel szándékozik miniszter úr láthatóvá tenni a passzív vagyonokat?
Mikorra tervezi miniszter úr a törvényjavaslat beterjesztését?
Milyen mértékű vagyonadóra számíthat a társadalom, és hogyan érinti a ma még mintegy 70 százalékos állami vagyont a bevezetendő vagyonadó, ha lesz ilyen? Avagy az egész kérdéskör csak politikai célokat szolgál, és az önkormányzati választásokra szeretne baloldali szavazatokat begyűjteni a társadalomtól?
Várom miniszter úr válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me