DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Van-e értelme kérdést föltenni interpellációban, bizonyos gondolatokat, figyelnek-e önök? Figyel-e a miniszter úr? Tudniillik elmondtam, hogy létszámnövekedés nincs, mert belső munkaátcsoportosítás történt. Ezután a miniszter úr megismétli, hogy nőtt a hivatal létszáma, és derül rajta a Ház bal oldala. Akkor tetszenek arra figyelni, amit mondok? Nem. Értelemszerűen.
Elhangzott az is, hogy egyszer és mindenkorra szeretném azokat a bizonyítékokat látni, amelyek megalapozzák azt a többször elhangzott kijelentést, hogy a választások előtt egy országos hatáskörű államigazgatási szerv nem tett eleget a törvényi kötelezettségnek, hanem szándékosan visszafogta a határozathozatalt, hogy ezáltal a választások előtt a kárpótlási jegyek árfolyamát kedvezően befolyásolja. Ez nem az én személyemet sérti. Ez egy országos hatáskörű államigazgatási szervnek a megrágalmazása, hogy részt vett a kormány választási hadjáratában. (Derültség, zaj balról.) Erre nézve várom azokat a... (Az elnök csenget.) ... konkrét bizonyítékokat, amelyek ezt megalapozzák. Mert ha nincsenek ilyen bizonyítékok, akkor aki rágalmaz, az nagyon súlyos dolgot követ el, és kiteszi magát annak, hogy négy év múlva majd el fog hangozni, hogy azért kellett pótköltségvetés, hogy meg lehessen tölteni X. Y. kasszáját.
Nem erre van ez a Ház, és nem erre van az államigazgatás. Az államigazgatás független, s annak becsülete érdekében föl kell szólalni. Ezek a bizonyítékok a mai napig nincsenek itt, nem hangoznak el, annak ellenére, hogy egyetlenegy mondattal lehetett volna választ adni a kérdésemre.
Miniszter Úr! Tessék megkérdezni azt a személyt, aki a korábbi időszakban a hivatal főosztályvezetője volt, és akit önök címzetes államtitkárként kineveztek a hivatal élére: volt ilyen, vagy nem? Ennyit kellett volna válaszolni, nem pedig közgazdasági blablába belebonyolódni...(Közbeszólás balról: Óh!)..., számháborúba és olyanba, ami teljesen megalapozatlan. Ön a bizonyítékot vagy elő tudja tárni, vagy nem. De akkor se a szakszerűség, se a tisztaság ebben a parlamentben nem uralkodik. Nem fogadom el a választ.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me