RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Biztató szavakat mondott Tokaj-Hegyalja térségére és az ott lakók érdekében. Úgy gondolom, hogy azt önöknek és a parlament minden tagjának látni kell világosan, hogy ezeknek az embereknek nincs más megélhetési lehetőségük. Ezek az emberek a szüretet alig várják, az aszútermést alig várják, hogy leszedjék szemenként, és ez óriási munkát és odafigyelést igényel. Valahogy úgy fogalmazott a hegyaljai ember, hogy "minden liter aszúborban annyi izzadság van, amennyi megterem". Azt kérem... - pénzügyminiszter úr is itt van: ha nem talál pénzt a pótköltségvetésben, ha úgy gondolja, ahogy elmondom, annak van forrása, akkor biccentsen, mert nem tudom, elnök úr ad-e neki válaszra lehetőséget vagy nem. Úgy gondolom, hogy azt a forrásadót, amely úgy jelent meg a pótköltségvetésben, hogy október 1-jétől eltöröljük, viszont ha egy pótköltségvetés igen súlyos helyzetben van, és az országnak szüksége lenne arra az egymilliárd forintra, akkor ne töröljük el, hanem ebből az összegből finanszírozzuk meg Tokaj-Hegyalja aszú- és minőségi szőlő felvásárlásának a lehetőségét.
Ennek a reményében fogadom... - Látom, pénzügyminiszter úr mosolyog, akkor gondolom, hogy bele is egyezik ebbe (Derültség, közbeszólások. - Dr. Békesi László tagadólag ingatja a fejét.). Ennek a reményében államtitkár úrnak is hadd mondjam: bízom abban, hogy segítenek, mert miniszterelnök úr elmondta a beszédében, hogy a vidék a nemzet megtartó ereje. A falu, a szőlő, a föld egy és ugyanaz, tehát szétválaszthatatlan egymástól. Ezeknek az embereknek ott kell megélni. Remélem, hogy ezek a gondolatok mélyen miniszter uraknak az arcára "rakódnak", és majd ha Tokaj-Hegyalja megjelenik, akkor eszükbe jut az aszú, amitől majd megtüzesednek. (Derültség.)
Elfogadom államtitkár úr és miniszter úr válaszát, abban a reményben, hogy komolyan fogják a jövőben támogatni Tokaj-Hegyaljának a térségét. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me