DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Nagyon örülök, mert nagyon hiányoltam az újságokból a gyermekrablás kapcsán, hogy nem kaptunk hírt arról, hogy valóban az életüket kockáztató rendőrök bármiféle elismerésben részesültek-e. Nagyon örülök, hogy ezt csütörtökön miniszter úr megteszi.
Válaszának első részével én is egyetértek, mert miniszter úr tovább minősítette azt a romló közbiztonsági helyzetet, amelyről én beszéltem. A kérdésemnek egy másik része is volt, hogy miniszter úr mit kíván tenni ennek a helyzetnek a javítása érdekében. Bármennyire figyeltem miniszter úr válaszát, két elemet tudtam kiemelni, hogy a közeljövőben lesz egy politikai vita és lesz egy elemzés.
Ez azonban az én számomra nem jelent megoldást. Elolvastam a kormányprogram azon részét, amely a közbiztonsággal foglalkozott. Abban is nagyon szép szavak voltak, de abból sem valósult meg még semmi. (Folyamatos zaj.) A közbiztonság erősítése érdekében a kormány kötelezettséget vállal a bűnözéssel szembeni határozott fellépésre, az alkotmányban rögzített szabadságjogok, a polgárok életének és vagyonának védelme, az emberi méltóság megőrzése érdekében a kormány fokozott erőfeszítéseket tesz a bűnmegelőzés érdekében, valamint a bűnelkövetők hatékonyabb felderítésére.
Említhetném még, hogy a kormány mielőbb létre fogja hozni az Országos Bűnmegelőzési Tanácsot, és nagyon szép tervek vannak ebben a kormányprogramban; azonban miniszter úr, elmúlt egy év. (Folyamatos zaj.) Elmúlt egy év, és a statisztikai adatok valóban fel kell hívják a figyelmünket arra, hogy a helyzet romlását valami módon meg kell állítani.
Azzal is egyetértek, amit miniszter úr mondott, hogy a polgári demokrácia és az átalakulás természetszerűen magával hordozza a bűncselekmények számának növekedését. De el kellene gondolkodnunk azon, hogy - ahogy miniszter úr is említette - volt két év, amikor... Elnézést, elnök úr, igen nagy a zaj.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me