KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Asszony! Számomra egyetlen tűzoltó élete vagy testi épsége sem fejezhető ki pénzben, ezért az első kérdésére nem tudok válaszolni.
Ami az önkormányzati tűzoltóságra való áttérést illeti, hadd pontosítsam az információit. A parlament 1991-ben fogadta el azt a törvényt, amely az önkormányzati tűzoltóságról rendelkezik. Ennek végrehajtására került sor '95-ben. Amit most elfogadott a parlament, az az önkormányzati tűzoltóságok számára több mint 300 millió forint többlettámogatás annak érdekében, hogy ez az átállás megfelelő legyen.
Az ön kérdésének lényege azonban a tűzoltók biztosítására vonatkozik. Egyetértek azzal, hogy ez egy nagyon fontos kérdés. Ön kedvező választ kért, én kedvező választ tudok adni. Már hetekkel ezelőtt megindult ennek az előkészítése. Tájékoztathatom a képviselő asszonyt, hogy a közeljövőben, ha bizonyos adminisztratív akadályok elhárulnak, megtörténik ezeknek a biztosításoknak a megkötése az önkormányzati tűzoltóságoknál foglalkoztatott készenléti létszámra, a Belügyminisztérium ezt a saját keretéből biztosítani fogja. Azt gondolom tehát, hogy ez a probléma a közeljövőben megoldódik.
Egyébként pedig a remélhetőleg ősszel az Országgyűlés elé kerülő tűzvédelemmel kapcsolatos törvényben szeretnénk ezt véglegesen rendezni.
Köszönöm a képviselő asszony kérdését tehát, és azt gondolom, hogy mindnyájunk megelégedésére megfelelő megoldással zárul ez az ügy. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me