HAJDÚ LÁSZLÓ

Full text search

HAJDÚ LÁSZLÓ
HAJDÚ LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A szocialista frakció a törvényjavaslatot azért szavazta meg, mert úgy gondoljuk, hogy ez a törvény mint kerettörvény, már a korábbi kormányzat időszakában előkészített, parlament elé bocsátott törvényjavaslat volt.
Mivel 1964-ben volt utoljára a vízgazdálkodás törvényi szabályozásra a parlament elé terjesztve, ez az utóbbi időben történt gazdasági és politikai változások következtében sürgős és indokolt törvényi módosítást igényelt. Úgy gondoljuk, hogy ennek a törvénynek a parlament előtti tárgyalását a KHVM-mel, a KTM-mel, a bizottságokkal és a szakértőkkel igen jó szakmai viták keretében tudtuk lebonyolítani, s ezért tudtuk ebben a formában ide, a parlament elé terjeszteni, és került sor a végszavazására.
A szocialista frakció azért is szavazott igennel, ellentétben itt néhány frakcióval, amely nemmel szavazott a vízgazdálkodásra, a vízügyben dolgozók munkájának szabályozására, mert ez a törvény megfelelő kereteket ad az ár- és belvízvédelem szabályozására, az ivóvíz szabályozására, a szennyvíztisztítás szabályozására, a mezőgazdaság vízellátására és sok egyéb kérdésre, beleértve a vízminőséggel, a vízmennyiséggel és a nádgazdálkodással kapcsolatos kérdéseket is.
Azt gondolom, hogy a vita során a társulások fejezetét, a IX. fejezetet érte a legtöbb bírálat, ide érkezett a legtöbb módosító indítvány. Azt gondolom, hogy ezen a területen történt a törvény eredeti formájához képest a legnagyobb módosulás is. Meglep engem az állítás, hogy ellenzéki képviselőtársaim javaslatait nem fogadtuk el, mert ellenzéki képviselőtársaim valószínűleg nem tudják, hogy bizottsági módosításként egész sor javaslatukat fogadta el itt ma a parlament. Ezért mondtunk igent erre a törvényjavaslatra.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me