ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-a m) pontjában foglalt jogköre alapján javaslatot terjesztett elő az Országgyűlésnek a Házszabálytól való eltérésre H/3623-as számon. Az előterjesztést kézhez kapták képviselőtársaim.
Ebben azt kezdeményezi a házbizottság, hogy az Országgyűlés 7 törvényjavaslat tárgyalása során úgy térjen el a Házszabálytól, hogy a zárószavazásra december 19-én sor kerülhessen. A privatizációs törvény módosítását kezdeményező törvényjavaslatnál pedig a kedden újra megnyitott részletes vita lezárása után a zárószavazás napján, csütörtökön sor kerülhessen a módosító javaslatokról történő szavazásra is.
Tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés a jelen lévő képviselők 4/5-ének szavazatával, képviselőcsoportonként legfeljebb egy felszólaló meghallgatását követően határozhat úgy, hogy valamely ügy tárgyalása során eltér a Házszabály rendelkezéseitől.
Kérdezem a képviselőcsoportokat kíván-e valaki felszólalni? Nem.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a házbizottság H/3623-as számú javaslatát a Házszabálytól való eltérésre? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 203 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a házbizottság javaslatát elfogadja.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következne a műemlékvédelemről szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése. Figyelemmel azonban arra, hogy a házbizottságon úgy foglaltunk állást, hogyha a napirendi javaslat tárgyalására már nem lenne elegendő idő a szünetig, akkor eltekintünk az e napi tárgyalásától, és a miniszter úr holnap reggel mondja el az expozéját.
Erre tekintettel, tisztelt Országgyűlés, negyed 6-ig szünetet rendelek el, és az SFOR-erőkre vonatkozó javaslat tárgyalásával folytatja az Országgyűlés a munkáját.
És most rendkívüli házbizottságot hívok össze, kérem a frakciókat, küldjék el képviselőiket!
(Szünet: 16.49-17.16
Elnök: dr. Füzessy Tibor
Jegyzők: Tóth István és Szili Sándor)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me