DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor, amikor a Független Kisgazdapárt nevében kifejtem a feketegazdaság elleni harc különböző lehetséges politikai eszközeit, hadd térjek ki mindenekelőtt arra, hogy nemcsak a feketegazdaság ellen, hanem a feketepolitizálás ellen is kell küzdeni, ezért a politikai kultúra nevében először is hadd üdvözöljem a Kereszténydemokrata Néppárt elsöprő győzelmet arató új vezetését. (Taps az FKGP padsoraiban.)
Úgy gondolom, hogy a feketegazdaság elleni küzdelmet elsősorban nem rendőri eszközökkel, hanem gazdasági eszközökkel kell megvívni, hiszen mindaddig, amíg elviselhetetlen adó- és közterhek hárulnak a vállalkozókra, addig a vállalkozók egy igen tekintélyes hányada – és köztük olyan vállalkozók, mint a kényszervállalkozók, akik azért mentek a gazdaságba, hogy ne kelljen a munkanélküliség keserű kenyerét enni – végül is rákényszerülnek a feketegazdaságra. Tehát álláspontunk szerint a feketegazdaságot a kormányzat burjánoztatja dilettáns, tehetségtelen politikájával.
A Független Kisgazdapárt ugyanakkor nem tagadja, hogy szükség van büntetőjogi és rendőri eszközökre is a feketegazdaság elleni küzdelemre, de itt felhívja a figyelmet, mint ahogy a rendőrtábornokok leváltása kapcsán is felhívta a figyelmet arra, hogy kellene végre egy új büntetőkódex, kellene végre egy új büntetőeljárás-jog, az egész igazságszolgáltatási rendszerünket hatékonyabbá, gyorsabbá kellene tenni. Ezt kéri a kisgazdapárt (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az illetékes kormánytagoktól, hogy ennek érdekében tegyenek lépéseket, akkor lehet eredményesen a feketegazdaság ellen küzdeni. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me