DR. HACK PÉTER

Full text search

DR. HACK PÉTER
DR. HACK PÉTER, az alkotmányügyi és igazságügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A bizottság megtárgyalta azokat a módosító indítványokat, amelyeket a koherenciazavar kiküszöbölése érdekében szükséges volt benyújtani. Ezúttal – a szokásostól eltérően – nem az előterjesztő vagy nem valamely képviselő nyújtotta be a koherenciazavart kiküszöbölő módosító indítványokat, hanem az alkotmányügyi bizottság vállalta, hogy 8 pontban terjeszt elő olyan javaslatokat, amik az elfogadott módosító indítványokra is tekintettel megteremtik a törvényjavaslaton belüli jogi koherenciát.
Ezek a javaslatok érdemben semmit nem változtatnak a törvényjavaslat tartalmán. Három javaslatban bukkan fel a mentelmi és összeférhetetlenségi, valamint mandátumvizsgáló bizottság nevének pontos rögzítése.
(20.00)
Kiemelten fontos javaslat a 7. pontban rögzített javaslat, amely azt teszi lehetővé hogy a törvény a már meglévő hatályos rendelkezésekkel egységes szerkezetbe foglalva áttekinthető és követhető rendelkezéseket tartalmazzon. Én tisztelettel kérem a Házat, hogy ezeket a koherenciát javító módosító indítványokat vitassa meg és támogassa. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me