VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-Magyar Polgári Párt szintén nagy fontosságot tulajdonít egy ilyen nemzeti agrártörvény kidolgozásának és elfogadásának.
Mi is úgy látjuk – csatlakozva itt az előttünk, több ellenzéki képviselő által feltett kérdéskörhöz –, hogy az valamennyiünk közös érdeke, hogy kiszámíthatóbb és követhetőbb legyen mind a termelés, mind az értékesítés folyamata. Annak is nagy fontosságot tulajdonítunk, hogy a magyar kormány a várható európai uniós tárgyalásokhoz már egy kész koncepcióval üljön le, és lehetőleg az Európai Unió számára is világos legyen az, hogy milyen rendszer kereteit kívánja a magyar kormány – az akkori, mindenkori magyar kormány – az európai uniós keretekhez igazítani, és hát erről folyjanak majd a tárgyalások.
Én is azt hiszem, hogy önmagában a minisztercsere még nem jelenti azt, hogy az agrárrendszer, a támogatások rendszere, az elosztási rendszer megváltozik. Ehhez jóval hosszabb idő kell, ezt nem is várja senki, hogy most az új, hivatalba lépő miniszter néhány napon belül drámai változásokat tegyen. A költségvetési törvényjavaslatot már többé-kevésbé elfogadtuk, ez meghatározza azt, hogy 1997-ben milyen keretek között mozoghat a magyar agrárszféra.
Ami pedig az államtitkár úr által elmondott agrártörvény kidolgozásának a pontjait illeti, a napokban kaptuk meg az 1997-es első féléves jogalkotási programot, abban sajnos még nincsen benne ennek az agrártörvénynek a kidolgozása, ezért mi szeretnénk azt, hogyha az az előkészítő munka, amelyik a minisztériumban folyik, annak jövő félévben már egy konkrét eredményét látnánk. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me