DR. MOLNÁR PÉTER

Full text search

DR. MOLNÁR PÉTER
DR. MOLNÁR PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Szabad Demokraták Szövetségének parlamenti frakciója támogatta a nemzeti hírügynökségről szóló törvényjavaslatot, és tettük ezt azért, mert úgy gondoljuk, hogy a megszavazott törvény remélhetően biztosítani fogja az MTI politikai függetlenségét.
Azt, hogy valóban a köz szolgálatában, valóban közszolgálati hírügynökségként működjön, és fontosnak tartjuk azt, hogy az elmúlt napok eseményei során a tegnapi tárgyaláson – ha teljes körű megállapodást nem is sikerült elérni – olyan változatig azért el tudtunk jutni, amellyel kapcsolatban az ellenzéki pártok sem ellenvéleményüket fejtették ki, hanem csak tartózkodással jelezték a fenntartásaikat.
Fenntartásai az SZDSZ-nek is vannak, de fontosnak tartottuk, hogy ez a törvényjavaslat megszülessen, és én is azt gondolom, hogy az ellenzéki pártok, az ellenzéki frakciók tartózkodása is azt fejezi ki, hogy az ellenzéki frakciók is értékelik azt a garanciarendszert, ami a megszavazott törvényben az MTI, a nemzeti hírügynökség függetlenségét hivatott biztosítani, azt bástyázza körül.
Amennyiben ez a garanciarendszer mégsem fog elég erősnek bizonyulni, a Szabad Demokraták Szövetségének frakciója – akár kormánypártként, akár ellenzéki pártként – az elveihez hűen támogatni fogja a garanciáknak az erősítését. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me