DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szocialista frakció megszavazta a nemzeti hírügynökségről szóló törvényt, elsősorban azért, mert eleget kívántunk tenni az Alkotmánybíróság által támasztott követelményeknek.
Ugyanakkor fel kell hívnunk a figyelmet arra is, hogy ez a törvény mindenben megfelelt az Alkotmánybíróság által szakmailag támasztott követelményeknek. Nem tudjuk elfogadni azokat a véleményeket, amelyek arról szóltak, hogy egy bizottságban történt megállapodás az úgy lehet kötelező, hogy a politika esetleg átgázoljon egy másik szakterületen, az alkotmányosságon és a jogon.
Mi azért nem tudtuk támogatni azokat a módosító indítványokat, amelyek arról szóltak volna, hogy a Tulajdonosi Tanácsadó Testület abszolút kinevezési jogot kapjon, mert úgy ítéltük, hogy nem felel meg az Alkotmánybíróság határozatában megfogalmazott követelményeknek, a parlament és a parlamenti pártok túlsúlya érvényesült volna ez esetben a törvényjavaslatban, illetve a kinevezési jogkör területén, és a hatalmi ágak egyensúlyát felborította volna az az indítvány.
Mi úgy ítéljük, hogy ez a törvény alkotmányos, úgy látjuk, hogy szakmai tartalmában különösebb vita nem volt, így nyugodtan támogatható volt, és az egész parlament számára vállalható, amelyet talán az is bizonyít, hogy a tartózkodás egy kicsi igent is jelent az ellenzéki pártok részéről. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me