BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt hiszem, azok után, ami itt a privatizáció – újra kezdem, elnök úr, mert úgy látom, hogy egyeseknek nem sikerült ide figyelni.
Azok után, ami az elmúlt időszakban a privatizációval kapcsolatosan történt Magyarországon – állami pénzek eltüntetésére gondolok –, semmiképpen nem indokolt, hogy egy ennyire ellenőrizhetetlen szöveg törvénybe kerüljön. Imént idézték ezt a bizonyos pontot, én felhívnám a figyelmet arra, hogy ebben olyan kitételek szerepelnek, miszerint "kivételesen indokolt esetben", "kormánydöntés alapján".
Kérdezem a tisztelt Házat, hogyan ellenőrizhető ez? Milyen meghatározás az, ami azt mondja, hogy kivételesen indokolt esetben. Nem beszélve arról, hogy 5 ember Magyarországon jelenleg csinálhat egy szövetkezetet, 5 fő. Ezek után már nem ügyvédi irodákkal kell gazdálkodnunk, hanem szövetkezetekkel, és akkor a dolog megoldható, és még törvényes is.
De van egy másik probléma is. A kormánykoalíció pártjai valamiben nem értenek egyet. A megoldásra azt javaslom, hogy az SZDSZ mint az önálló képviselői indítvány tevője, vonja vissza az eredeti indítványát, és ezzel a probléma megoldódott. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me