DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Teljesen egyetértek az előttem szólókkal, ezért csak egy-két mondattal szeretném megtoldani azt, amit ők elmondtak.
Az alkotmányügyi bizottság ezt a problémát többször tárgyalta, és szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ezeken a bizottsági üléseken ott volt az Igazságügyi Minisztérium képviselője is, és az Igazságügyi Minisztérium képviselője is alkotmányosan aggályosnak tartotta ezt a rendelkezést.
Ezért én is arra kérek mindenkit, hogy az alkotmányügyi bizottságnak a javaslatát fogadja el, szavazzanak igennel! Amennyiben nem, akkor már most bejelentem itt a plénum előtt, mint ahogy ezt bejelentettem a bizottsági ülésen is, hogyha az alkotmányügyi bizottság javaslatát nem szavazná meg a Ház, akkor a Magyar Demokrata Néppárt először a köztársasági elnök úrhoz fog fordulni, és kérni fogja azt, hogy kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól, ha ez sem történne meg, akkor pedig Alkotmánybírósághoz fogunk fordulni, ha a Ház ezt az indítványt most nem szavazza meg.
Ezért kérem még egyszer, hogy szavazzanak igennel a bizottság javaslatára! Köszönöm. (Taps a jobb oldali padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me