ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Mivel több képviselőtársunk nem jelezte hozzászólási szándékát, folytatjuk szavazással.
Tisztelt Országgyűlés! Hack Péter úr, az alkotmányügyi bizottság elnöke jelezte, hogy az alkotmányügyi bizottság benyújtott T/2505/27. számú kiegészítő ajánlás 6. pontjában egy olyan módosító javaslatot, amely a koherenciazavar kiküszöbölését megoldja. Ez még az előző ajánlásra vonatkozik, tisztelt Országgyűlés, erre felhívom a figyelmet, ezért most újabb kiegészítő ajánlás nem készült.
Most erről a korábban már szavazott, de koherenciazavar kiküszöböléseként újra előjött módosító javaslatról volt határozni az Országgyűlés, hogy teljesen pontos legyek.
(15.00)
Hogy teljesen pontos legyek, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a T/2505/27. számú ajánlás 6. pontja szerint, amely az egységes javaslathoz viszonyítottan nem tartalmazza az (5) bekezdést?
Felhívom figyelmüket, hogy ennek megfelelően a támogatott módosító javaslatok között a 4. kiegészítő ajánlás 4. pontjában elfogadott (5) bekezdés nem kerül az elfogadandó törvényben kihirdetésre.
Mindezek után kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy szavazzanak! (Szavazás.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 126 igen szavazattal, 97 ellenszavazat és 36 tartózkodás mellett az alkotmányügyi bizottságnak a koherenciazavar kiküszöbölése érdekében előterjesztett T/205/27. számú ajánlásának 6. pontját nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Most az egységes javaslat alapján a zárószavazás következik. (Zaj.) (Közbekiabálás az MDF padsoraiból: Az Ibolyának nem volt bekapcsolva a gépe!) Sajnálom, tisztelt képviselőtársaim, a szavazás előtt kellett volna jelezni. (Zaj.) Kihirdettem az eredményt, tisztelt Országgyűlés. Az Országgyűlés határozatképes volt, utólagos reklamálást – hogy úgy mondjam – ebben a kérdésben nem lehet elfogadni. Egyébként sajnálom, de eljárásilag nem tudom a képviselőtársaimnak a... (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazás következik. Megkérem Dávid Ibolya képviselő asszony gépét bekapcsolni. Bogárdi Zoltán, Jeszenszky Géza. (Zaj.) Demeter Ervin gépét, tessék!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me