DR. SCHWARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHWARCZ TIBOR
DR. SCHWARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az esélyegyenlőséghez az is hozzátartozik, hogy a betegnek nemcsak az általános esélyegyenlőséget kell megadni, hanem a jobb, korszerűbb, szakmailag színvonalasabb ellátás esélyét is. Tehát ha több településben valamilyen módon összevonják az egészségi ellátást, az valószínűleg szakmai, orvosszakmai szempontok szerint azt jelenti, hogy a betegnek jobb esélye lesz, magasabb szakmai ellátásra van lehetősége és módja.
Tehát ez a körzetesítés valószínűleg azért játszódik le ezen a területen, mert jobban ki lehet használni a laboratóriumot, jobban meg lehet szervezni az ügyeletet, jobban meg lehet szervezni az alapellátást, mintha ezt egy falu háziorvosának kellene megcsinálni vagy esetleg egy kisebb praxisközösségnek.
A Gyimóthy úr által említett vidékellehetetlenítés - ez nincs benne ebben a törvényben, és ez nem is olvasható ki ebből, hiszen nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez a ma folyó egészségügyi gyakorlatnak a kodifikálása. Tehát semmi visszalépés, semmi vidékellehetetlenítés nem szerepel ebben a törvényben. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me