DR. SZOLNOKI ANDREA

Full text search

DR. SZOLNOKI ANDREA
DR. SZOLNOKI ANDREA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én a képviselőtársak figyelmét a 36. ajánlási pontra szeretném felhívni. Ez a 13. §-ról szól, illetve annak módosítását kezdeményezi. Ez a 13. § arról szól a törvényjavaslatban, hogy milyen módon juthat hozzá a beteg a járóbeteg-szakellátáshoz. Nevezetesen a 13. §-ban deklarálásra kerül, hogy csak úgy juthat hozzá a járóbeteg-szakellátási szolgáltatáshoz, ha a háziorvosától beutalót kér, és a beutaló igénybevételével jut el a járóbeteg-szakellátás orvosához.
Ezt mi, szabaddemokraták nagymértékben sérelmezzük, mert ez a magyarországi szabad orvosválasztást befolyásolja, nevezetesen hátrányosan befolyásolja. Nem beszélve arról, hogy nem kezeli felnőttként a magyar állampolgárt; nevezetesen: ha valakinek a füle fáj, akkor az első nap el kell mennie a háziorvoshoz - ez rögtön egy nap munkából való kiesést jelent -, utána aznap megkapja a háziorvostól a beutalót, utána másnap eljut a szakellátás orvosához, most már a beutalóval. Nem kezeli felnőttként a magyar állampolgárt, nevezetesen akkor, amikor azt feltételezi, hogy egy magyar állampolgár, akinek a füle fáj, az nem a fül-orr-gégészhez fog elvonulni, hanem esetleg urológushoz vagy nőgyógyászhoz.
(10.00)
Ezért ez a módosító javaslat azt kezdeményezi, hogy ne csak a háziorvosi beutalóval juthasson el a járóbeteg-szakellátás orvosához az állampolgár, hanem a saját kezdeményezésére is felkereshesse a járóbeteg-szakellátás orvosát.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me